van-weerstand-naar-transparant‘Van Weerstand naar Transparant’ is een boek van Inge Sijpkens en Marjet Rutten over internet en social media in de bouw-, installatie- en vastgoedsector. Het boek is nu gratis online te lezen.

De gratis online versie vind je op ISSUU. Toegegeven, het leest een beetje lastiger dan een echt boek, maar ook deze online versie is zeker moeite waard. Sterker nog: ‘Van Weerstand naar Transparant’ is een mijlpaal als het gaat om social media in de bouw. Op de bijbehorende website kun je zien dat er van de gedrukte editie sinds 2011 meer dan 4000 exemplaren zijn verkocht; dat zegt genoeg.

Licht verouderd
Maar aangezien het boek inmiddels alweer vier jaar oud is (of eigenlijk acht jaar, want op internet gaat alles twee keer zo snel…) bevat het inmiddels wel wat informatie die niet meer klopt. Dat is onvermijdelijk, want de grote platforms zoals Facebook en LinkedIn veranderen continu hun spelregels. En wie herinnert zich Hyves nog? Verwacht dus niet dat je een actueel stappenplan krijgt aangereikt voor het aanmaken van advertenties op Facebook. Kijk vooral naar de grote lijnen en naar de theorie. Dan is dit nog steeds een perfecte introductie in social media voor de bouw.